Laddar Evenemang

Följ med Prasso, nätverket för diakonalt samhällsengagemang och social innovation, till Råslätt i Jönköping. Vi gör återigen ett digitalt studiebesök hos Underground Råslätt, som har Råslätts Församlingsgemenskap (EFK/SAM) som huvudman. Medverkar gör Peter Magnusson tillsammans med ett gäng ungdomar från arbetet.

I höstas besökte Prasso Underground, som jobbar med ungdomar och familjer. Ursprungligen från Råslätt, men numera från hela Jönköpingsregionen och i flera fall från hela södra Sverige. De når ca 300 ungdomar varje månad, och 60 frivilliga är engagerade i olika grad. Det var så inspirerande att höra om arbetet, så vi vill ge alla som missade det (eller vill vara med igen) en chans att digitalt resa till Råslätt tillsammans med oss igen.

Arbetet i Råslätt har 4 sociala grundpelare: Skola-utbildning, Körkort, arbete och inkomst, psykosocialt mående och personlig utveckling. Dessutom öppna kreativa fritidsverksamheter, demokrati och inkludering, antodiskriminering och rättvisefrågor.

Underground Råslätt har särskilt uppmärksammats för att nå tjejer från alla bakgrunder och inte minst de från väldigt konservativa familjer. Samtidigt jobbar de mycket med killar, bland annat för att få bort killar från kriminella gäng och minska rekryteringen till gängen. Samtidigt jobbar de opinionsbildande för att myndigheter ska bli mer proaktiva i förorterna. Relgiös extremism, hedersförtryck, våld i familjer och många andra sociala utmaningar har blivit en naurlig del i arbetet med ungdomarna och deras familjer.

Bilder från Underground Råslätts instagram.

Välkommen till Underground Råslätt den 3 Februari. Anmäl dig nedan för att vara med på det digitala studiebesöket.

Anmäl dig här:

Du kan bara anmäla dig till ett i taget. Vill du vara med på fler göra du bara om anmälan.

Dela detta inlägg!

Till toppen