Laddar Evenemang

Neighbourhood, Växjö

Prasso har i tidigare studiebesök följt Ulriksbergskyrkans arbete för ungdomar. Arbetet har presenterats i olika sammanhang och röner stor uppmärksamhet för sin sociala innovation att nå in i dessa ungdomars livsmiljöer. Kyrkor i andra städer ligger i startgroparna för att komma igång med Neighbourhood (NBH).

NBH ger ungdomar verktyg att utvecklas utifrån tre fokusområden: skola, arbete och personlighetsmässigt. Målet är att öka chanserna att lyckas  i skolan, att undvika kriminalitet och missbruk, att integreras och komma in på arbetsmarknaden, samt att öka den psykiska hälsan.

NBH arbetar utifrån tanken med gamification och har tagit fram en app för mobiltelefon. Appen är utformad likt ett spel och är framtagen för att vara så användarvänlig och begriplig som möjligt för målgruppen. I spelet kan deltagarna samla mynt och erfarenheter samtidigt som de går upp i nivå (samlar XP och ”levlar” för att uttrycka sig i speltermer) och bygger slott i olika världar. För att samla dessa poäng gör deltagaren olika uppdrag. Det kan handla om läxläsning, arbetspraktik, ledarskapsutbildning, coachande samtal eller workshops i CV-skrivning, för att nämna några. Mynten används sen till att, i appen, köpa belöningar som sker i verkliga livet. Belöningarna är kategoriserade i två delar där den ena syftar till gemenskap och meningsfull fritid (t ex Gokart-turnering, skidresa, biokväll) och den andra till meriterande aktiviteter som övningskörning eller truckförarutbildning

När deltagarna till exempel går på läxläsning och arbetspraktik för att samla poäng till skidresan ökar deras chanser markant att både klara skolan och få sitt första jobb på den öppna och lagliga arbetsmarknaden. När de sedan väljer att spendera sina poäng på övningskörningstimmar eller andra meriterande aktiviteter ökar tilltron på sig själva och får framtidstro. Ungdomarna bygger själva sin framgång medan NBH tillhandahåller ett lättbegripligt och motiverande verktyg för dem att navigera sig framåt med.

Medverkar gör verksamhetsledare Jonathan Ekros, bitr. verksamhetsledare Anders Liljekvist samt ungdomscoach Ahmed Said.

Webbsida Neighbourhood, Växjö

Anmälan här

Anmälningsformuläret är stängt. Vid sen anmälan skriv till  info@prasso.se

Dela detta inlägg!

Till toppen