Laddar Evenemang

Följ med Prasso på ett digitalt studiebesök hos Ulriksbergskyrkan i Växjö. Tillsammans med Erikshjälpen driver kyrkan projektet Neighbourhood, som riktar sig till ungdomar som lever i ett socialt utanförskap. Projektet stöttar och inspirerae ungdomar som har det tufft och motiverar de till en meningsfull tillvaro och ett positivt beteende. Bland annat genom ett app-spel. Studiebesöket äger rum den 31 mars kl. 14-15. 

Under studiebesöket möter vi Jonathan Ekros som är projektledare och ser det som ett spännande sätt att möta ungdomars behov på deras villkor. Genom en app får ungdomarna i projektet samla poäng genom exempelvis läxläsning. Poängen kan sedan användas till aktiviteter som bowling, gocart eller en skidresa. Resultatet blir att ungdomarna gör mer av sitt skolarbete, har högre närvaro i skolan och får framtidsplaner!

Appen är utformad likt ett spel och är framtagen för att vara så användarvänlig och begriplig som möjligt för målgruppen. För att samla poäng gör deltagaren olika uppdrag som ryms inom tre fokusområden. Det kan handla om läxläsning, arbetspraktik, ledarskapsutbildning, coachande samtal eller workshops i CV-skrivning, för att nämna några. Sedan kan ungdomarna använda poängen till att i appen, köpa belöningar som sker i verkliga livet. Belöningarna är kategoriserade i två delar där den ena syftar till gemenskap och meningsfull fritid (t ex Gokart-turnering, skidresa, biokväll) och den andra till meriterande aktiviteter som övningskörning eller truckförarutbildning

Anmäl dig till studiebesöket nedan:

Du kan bara anmäla dig till ett i taget. Vill du vara med på fler göra du bara om anmälan.

Dela detta inlägg!

Till toppen