Laddar Evenemang

Följ med Prasso, nätverket för diakonalt samhällsengagemang och social innovation, till Jönköping. Vi gör ett digitalt studiebesök hos Pingst Jönköping och Singoalla, församlingens stödnätverk för ensamstående föräldrar. Medverkar gör Chatrine Carlson, pastor med ansvar för diakoni och Mirjam Hultström, socionom och verksamhetsledare för Singoalla. Moderator för besöket är Marcus Örebäck, rektor June folkhögskola.

Singoalla är ett stödnätverk för ensamstående föräldrar och deras barn. Arbetet startade 2008 när församlingen frågade Jönköpings kommun vad de kunde göra för utsatta människor. Kommunen påtalade att det fanns ett behov av socialt stöd för ensamma, unga, gravida kvinnor. Efter ett församlingsmöte bestämdes det att Singoalla skulle startas. I dag finns över 100 familjer med i Singoallas nätverk och samverkan sker med flera olika aktörer i samhället.

Hör berättelsen om en den första föräldern i Singoalla, en ensamstående fembarnsmamma, och hur arbetet har utvecklats sedan dess.

Chatrine Carlson

Mirjam Hultström

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till ett intressant besök med den lokala församlingens möjligheter i fokus.  Anmäl dig nedan för att vara med på det digitala studiebesöket hos Singoalla tillsammans med Prasso.

Platserna på webbinariet är begränsat, så säkra din plats genom att anmäla dig här nedan.

Anmäl dig här:

Du kan bara anmäla dig till ett i taget. Vill du vara med på fler göra du bara om anmälan.

Dela detta inlägg!

Till toppen