Hoppcentralen, Örebro

Hoppcentralen, Örebro

(InspelatMedverkar gör Ellen Hemström, pastor och föreståndare Filadelfiakyrkan; Maria Enell samordnare för Hoppcentralen; Hanna Forss, ansvarig för Hoppcentralen akademi samt Elin Ingberg, socionom och vägledare Örebro Stadsmission.

Hoppcentralen är en mötesplats i Filadelfiakyrkan i Örebro dit man kan komma för att träffa andra som är lediga dagtid och fika, leka med sitt barn i lekrummen, träna svenska eller få hjälp i vägledande och stödjande samtal. På Hoppcentralen samverkar vi aktivt med Örebro Stadsmission.

Utifrån Hoppcentralen finns studiecirklar i samarbete med Studieförbundet Bilda för att lära sig montera solpaneler, Solklar, eller att lära sig färdigheter för att arbeta med enklare städjobb, Städklar. Vårt fokus är att vara en pusselbit i att hjälpa människor komma närmare arbetsmarknaden och till en hållbar försörjning och därmed minska barnfattigdom och utsatthet, men också att dela livet och bjuda in till den gemenskap och värme som församlingen har att erbjuda.

 

Ta del av det digitalt studiebesöket här

Fler inlägg

Till toppen