Gör allt för att staden ska blomstra – men hur?

Gör allt för att staden ska blomstra – men hur?

(Inspelat) Medverkar gör Emil Mattsson, direktor för Räddningsmissionen, I panelsamtalet medverkar Björn Cedersjö, Stadsmissionen Örebro;  Elaine Lindblom, Sociala missionen Stockholm; Linda Alexandersson, Hyllie Park Folkhögskola samt Per-Inge Andersson, Prasso.   Samhället vilar ytterst sett varken på staten eller näringslivet. Det föds i civilsamhället, när människor tillsammans agerar frivilligt för det gemensamma bästa. I en orolig tid behövs den sortens engagemang mer än någonsin. Kyrkor,församlingar och diakonala organisationer skulle kunna vara nyckelaktörer – om de ville och vågade. Men hur gör vi? Emil Mattsson, direktor för Räddningsmissionen, omvärldsspanar och skissar över tänkbara vägar framåt.

Ta del av det digitalt studiebesöket här

Fler inlägg

Till toppen