Ateljé Spaljé – Reningsborg

Ateljé Spaljé – Reningsborg

(Inspelat) Medverkande från Reningsborg: Ulrika Hagby, Mikael Albertsson, Josefina Lundin samt Johan Arvidsson från Origo Resurs

Reningsborg i Göteborg erbjuder genom Ateljé Spaljé arbetsträning i lugn och kreativ miljö med hantverk, keramik, trädgård och återbruk. Syftet är att stödja personer att kunna hitta rätt väg i livet igen och finna tillbaka till förlorade krafter och bortglömd glädje. I verksamhetens trädgård och den omgivande naturen anpassar man aktiviteterna efter årstid och även efter individuella behov och resurser.

En viktig del i rehabiliteringen är att deltagaren har möjlighet att delta i gruppsamtal utifrån materialet ”Hela livet”, som är utarbetat av Origo Resurs.   I enskilda samtal används ”Hälsoblomman” som ett metod.

Ta del av det digitalt studiebesöket här

Fler inlägg

Till toppen