Maträtt, butiken med uppdrag att bekämpa matfattigdom har blivit en succé

Maträtt, butiken med uppdrag att bekämpa matfattigdom har blivit en succé

Maträtt, butiken med uppdrag att bekämpa matfattigdom har blivit en succé

På Flatås Torg ligger Göteborgs enda butik med matsvinn. MatRätt som den heter drivs av Räddningsmission och är en ny matbutik som säljer matsvinn, erbjuder arbetsträning och bekämpar matfattigdom. En social supermarket som gör gott både för människa och miljö.

Butiken öppnade i våras och är redan en succé med 3000 medlemmar, människor som har en låg inkomst och som har svårt att på pengarna att räcka till. Den stora utmaningen är att fylla på med varor som möter den stora efterfrågan.

Alla är välkomna att handla i butiken, särskilt frukt och färskvaror som behöver omsättas snabbt, och därigenom göra en insats för miljön genom att minska matsvinnen. Som icke medlem handlar man till ordinarie pris och det blir ett sätt att stötta arbetet för människor i social och ekonomisk utsatthet.

Möt Ida-Lina Frisell, butikschef på Maträtt, som visar runt i butiken och berättar om verksamheten. Filmen kommer från ett tidigare digitalt studiebesök som anordnades av Prasso, juni 2020.

Fler inlägg

Till toppen